Robben legt basis voor zege Bayern in Bremen

29 januari 2011, 17:22   Bijgewerkt: 29 januari 2011, 18:30

Arjen Robben blijft uitermate belangrijk voor Bayern München. De Groninger hielp de Duitse topclub, onder leiding van coach Louis van Gaal, zaterdag in de wedstrijd bij Werder Bremen met één doelpunt aan een 3-1 overwinning. Hierdoor klimt Bayern naar de derde plaats in de Bundesliga.

Op aangeven van Danijel Pranjic, oud-speler van SC Heerenveen, maakte Robben na ruim een uur gelijk in het Weserstadion van Bremen. Door een eigen goal van Per Mertesacker kwam Bayern een kwartier voor tijd vervolgens op voorsprong. Dezelfde Mertesacker had voor rust de score nog geopend namens de thuisclub. Miroslav Klose schoot Bayern in de slotfase naar een 3-1 overwinning op Werder, dat door de 3-0 zege van Sankt Pauli op 1.FC Köln naar een rampzalige vijftiende plaats zakt.

Borussia Dortmund boekte ondertussen zijn zestiende zege in twintig wedstrijden. Dit maal moest het VfL Wolfsburg van coach Steve McClaren (ex-FC Twente) eraan geloven: 0-3. Dortmund staat daardoor nu elf punten voor op nummer twee Bayer Leverkusen, dat vrijdag met 2-0 won van directe concurrent Hannover 96. Lucas Barrios, ex-Feyenoorder Nuri Sahin en Mats Hunmmels scoorden voor BVB. Bayern staat drie punten achter op Leverkusen en dus veertien op Dortmund.

Achter Dortmund, dat al zo goed als zeker is van de landstitel, woedt een spannende strijd voor de tweede plek, met onder meer Leverkusen en Bayern dus. Hamburger SV doet daar even niet meer aan mee na een 2-0 nederlaag bij 1.FC Nürnberg. Die Rothosen, met Ruud van Nistelrooy en Eljero Elia in de basis, staan nu negen punten achter op Leverkusen. Ze gingen onderuit door tegentreffers van ex-PSV’er Timmy Simons en Almog Cohen. HSV‘er Gojko Kacar kreeg een minuut voor de 2-0 rood.

Hamburger SV, dat nu zevende staat, zag 1899 Hoffenheim aanhaken. Hoffe, waar Ryan Babel in de basis stond en Edson Braafheid op de bank zat, won namelijk knap met 1-0 bij Schalke 04, waar Klaas-Jan Huntelaar direct na rust werd gewisseld. De achterstand van Hoffenheim op HSV is nu nog maar één punt.