Villarreal verzuimt negatief Arsenal te vloeren

25 april 2006, 22:36

Arsenal heeft zich weten te plaatsen voor de finale van de Champions League. De ploeg van manager Arsene Wenger speelde in Villarreal een draak van een wedstrijd, maar kon opnieuw bouwen op haar vrijwel niet te passeren defensie. Ook de Spaanse provincieclub wist de Londense verdedigingsmuur niet te slechten. Zelfs een zeer gemakkelijk gegeven strafschop, één minuut voor tijd, was aan de thuisploeg niet besteed. Hierdoor kan Arsenal zich opmaken voor de eerste Champions League-finale uit haar historie.

Na de 1-0 zege van Arsenal op Highbury wist de Britse ploeg in het Spaanse El Madrigal duidelijk even niet welke tactiek het moest volgen. Manager Wenger had voor aanvang van het duel nog stoer verkondigd dat zijn ploeg op zoek zou gaan naar een doelpunt, maar op het veld bleek daar weinig van. Villarreal dicteerde en Arsenal mocht blij zijn dat het de eerste helft zonder kleerscheuren door kwam.

Hoewel ook Villarreal voor rust bijzonder weinig af wist te dwingen, was de Spaanse provincieclub nog wel dicht bij een treffer. Aanvaller Franco werkte een voorzet met zijn nek richting het doel van Arsenal-keeper Lehmann, die het stuk leer vervolgens met meer geluk dan wijsheid uit zijn doel wist te ronselen.

jimmy jumper fans

jimmy jumper fans

In deze tweede helft gebeurde zowaar bijna nog minder dan in het eerste bedrijf. Arsenal ging nog negatiever speler en leek geen seconde de intentie te hebben om een doelpunt te maken. Met uitzondering van Thierry Henry groeven alle Arsenal-spelers zich in op eigen helft. Het dappere Villarreal probeerde er nog wat van te maken, maar de Londense muur bleek van massief staal te zijn. Verder dan een schot van Forlan en een kopbal en een afgekeurde goal van Franco kwam de thuisploeg niet. 

De wedstrijd leek naar haar einde te kruipen, maar arbiter Ivanov leek plotseling ook genoeg te hebben van het afbraakvoetbal van Arsenal. De Rus zag in een duikeling van invaller José Mari een strafschop, waarna El Madrigal zich opmaakte voor een verlenging. Tot ontzetting van alles en iedereen verzuimde spelmaker Riquelme, die vorig seizoen ook al een penalty miste in de UEFA Cup-kwartfinale tegen AZ, het presentje echter te benutten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen