Sigthórsson: "Dit geeft ontzettend veel vertrouwen"

30 januari 2011, 07:15   Bijgewerkt: 29 januari 2011, 23:55

Kolbeinn Sigthórsson is nu al dé man van deze speelronde in de Eredivisie. De jonge IJslander scoorde zaterdag vijf keer in de thuiswedstrijd van AZ tegen VVV Venlo.

"Dit geeft zo’n fantastisch gevoel", zegt Sigthórsson op de website van AZ. "Zeker na twee teleurstellende gelijke spelen tegen NEC en Heracles Almelo. Een zege was vandaag heel belangrijk. En dan niet 1-0 of 2-0, maar een klinkende. Nou, dat hebben we gedaan. Deze 6-1 overwinning staat als een huis. Dit hebben we als team bereikt. Deze overwinning is hopelijk de aanzet van een nieuwe reeks goede resultaten."

Over zijn eigen prestatie is de IJslander (20) vanzelfsprekend dik tevreden. "Natuurlijk zijn die vijf doelpunten fantastisch voor mij. Het geeft me ontzettend veel vertrouwen. Als spits moet je nou eenmaal scoren. Ik ben ook altijd op zoek naar doelpunten. Daarom ben ik heel blij met dit aantal. Wat de mooiste treffer was? Mijn gevoel zegt dat het de eerste was. Na een fout van Ferry de Regt pakte ik de bal af, liep direct op doel af en tikte hem onder de keeper door. Dat doelpunt gaf me extra power. Ik denk dat geen van allen heel mooi was, maar een doelpunt is een doelpunt. Of ik de oplossing ben voor ons mindere scorend vermogen? Ik hoop het. Ik doe mijn best."

Ook voor zijn teamgenoten had Sigthórsson een dankwoordje. "Ik kan ze aleen maar dankbaar zijn. Ze speelden me meerdere keren fantastisch aan. Maarten Martens heeft drie keer het voorbereidende werk bij mijn treffers voor zijn rekening genomen. Hij voelt erg goed aan waar ik loop. Er is een chemie tussen ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen