Mertens ziet Ajax zitten: "Ik zeg geen 'nee'"

31 januari 2011, 09:09   Bijgewerkt: 31 januari 2011, 09:19

Dries Mertens is enthousiast over een eventuele overstap naar Ajax. De kleine smaakmaker van FC Utrecht staat hoog op het verlanglijstje van de Amsterdamse club. Een eerste bod van Ajax op Mertens is door FC Utrecht van tafel geveegd, maar de Belg hoopt dat beide clubs alsnog tot een akkoord kunnen komen.

"Ajax zou een mooie bekroning zijn. Ik wil me steeds verbeteren en Ajax zou een stap vooruit zijn. Ik zeg geen 'nee' tegen Ajax. Op dit moment is Ajax een verbetering en dat is waar ik op uit ben", zegt de 23-jarige Mertens in het Belgische Sportwereld

Met de clubleiding van Ajax of FC Utrecht heeft hij nog niet over een transfer gesproken. "Ik heb nog met niemand gesproken over Ajax, maar bij de club weten ze dat ik mezelf steeds wil verbeteren en mijn carrière verder wil uitbouwen. Zij weten ook dat Ajax een stap hogerop is, dus ze weten wel wat ik wil. Maar het is niet zo dat ik een vertrek ga eisen. Ik weet ook niet welke deadline ze Ajax hebben opgelegd."

FC Utrecht-directeur Foeke Booy laat in dezelfde krant weten dat hij 'niets staat te popelen' om Mertens aan Ajax te verkopen. "Mertens is een belangrijke speler voor ons. Die laten we dus niet zomaar vertrekken. Maar we hebben natuurlijk ook te maken met Dries zelf. Verder wil ik er nu niet al te veel over zeggen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen