Advocaat Dost: "Het vertrouwen is verdwenen"

Ger
31 januari 2011, 15:05   Bijgewerkt: 31 januari 2011, 15:21

De samenwerking tussen SC Heerenveen en Bas Dost is mislukt. Dat zei Cor Hellingman, advocaat van de aanvaller, maandag bij de spoedarbitragezaak tussen de twee partijen in Zeist.

"Het gaat erom dat het vertrouwen zoek is", aldus Hellingman. "In oktober is Dost aan de kant gezet. Coach Ron Jans hield het al snel voor gezien met hem. Toen bleek al dat het vertrouwen weg was." Volgens de advocaat heeft Heerenveen-preses Robert Veenstra op 20 januari aangegeven dat hij Dost een transfer zou gunnen, omdat hij bij Heerenveen niets heeft aan een ongelukkige speler. "Het is voor alle partijen duidelijk dat de samenwerking is mislukt."

Hellingman stelt dat Dost zich bij Ajax zowel sportief als financieel kan verbeteren. "Zonder iemand tekort willen doen: Ajax is een topclub, Heerenveen een subtopper. Ik heb geschreven dat hij bijna het dubbele kan verdienen, maar heb inmiddels begrepen dat het ruim het dubbele is." De advocaat begrijpt niet dat Ajax een andere vraagprijs kreeg te horen dan Feyenoord. "Ajax moest zes miljoen euro betalen, Feyenoord vijf. Alleen omdat Ajax een exorbitante som kan betalen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen