Onrust bij Ajax over positie Blind neemt toe

26 april 2006, 09:59

De positie van Danny Blind bij Ajax blijft wankelen. De oefenmeester ligt al wekenlang onder vuur bij de Amsterdamse club en volgens De Telegraaf heeft Ajax inmiddels besloten dat Blind het veld moet ruimen. Ajax ontkent deze berichten echter. "AFC Ajax evalueert zijn technische staf na afloop van het seizoen. Voor dat moment doet Ajax daarover geen uitspraken. Ajax betreurt de huidige speculaties in de media die niet in het belang zijn van de club", aldus de club in een persbericht.

Sinds zijn aantreden als opvolger van Ronald Koeman was Danny Blind eigenlijk nooit onomstreden. De voormalig verdediger kreeg zijn ploeg lange tijd niet op de rails en verloor in de reguliere competitie dit seizoen liefst tien keer. Ajax morste dit seizoen in de reguliere competitie maar liefst 42 punten. Alleen in het seizoen 1964/1965 presteerde de club slechter.

Blind

Blind

Gisteren (dinsdag) liet Blind nog weten dat hij het betreurt dat de clubleiding weigert om duidelijkheid te scheppen. "Ik wil niet zo heel veel over deze kwestie kwijt, maar het bestuur had allang veel onrust kunnen wegnemen. Ik vind het jammer dat dit niet is gebeurd. Of ik zelf weet of ik volgend seizoen nog hoofdtrainer van Ajax ben? Ik wil verder niets meer over deze kwestie kwijt."

Blind volgde vorig seizoen trainer Ronald Koeman op. De huidige oefenmeester van Benfica was na Olsen, Wouters en Adriaanse alweer de vierde achtereenvolgende coach die zijn contract bij Ajax niet uitdiende. Naar verluidt zou Henk ten Cate, de huidige assistent-trainer van FC Barcelona, in beeld zijn om Blind op te volgen als hoofdtrainer van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen