Haperende fax voorkomt transfer Choupo-Moting

1 februari 2011, 14:47   Bijgewerkt: 1 februari 2011, 14:54

Dat het een bepaald risico met zich meebrengt om pas op het allerlaatste moment een transfer rond te maken, heeft Eric Maxim Choupo-Moting op pijnlijke wijze gemerkt. De overstap van de Kameroener van Hamburger SV naar 1.FC Köln ging maandagavond mis omdat het faxapparaat van Hamburger SV dienst weigerde.

In Duitsland sloot de transfermarkt om 18.00 uur. Vlak daarvoor bereikten HSV en Köln overeenstemming over een huurcontract en om 17.49 uur faxte de ploeg uit Hamburg het benodigde papierwerk naar Keulen. Omdat het faxapparaat niet goed werkte, kwam de tweede pagina van het document, mét de cruciale handtekening van Choupo-Moting, echter pas ná 18.00 uur bij Köln. De ploeg uit de Domstad faxte de overschrijving nog wel snel door naar de Duitse voetbalbond, maar de bond toonde geen clementie. De fax kwam om 18.13 uur aan bij de bond, dertien minuten te laat.

Naar verluidt zijn beide clubs momenteel aan het kijken of er een mogelijkheid is om dispensatie te krijgen. Of de Duitse bond daarmee instemt, is hoogst onzeker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen