KNVB handhaaft straffen Bovenberg en Lampi

4 februari 2011 – De beroepscommissie van de KNVB moet zich gaan buigen over de rode kaart die Daan Bovenberg afgelopen weekend kreeg in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. De tuchtcommissie van de KNVB hield vrijdag vast aan een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, maar daar gaat Bovenberg niet mee akkoord.

Bovenberg en zijn club Excelsior hebben direct beroep aangetekend tegen de straf, meldt de Rotterdamse club op haar website. De uitspraak van de tuchtcommissie komt overeen met het voorstel dat de aanklager betaald voetbal eerder deed.

Wanneer de beroepscommissie de zaak gaat behandelen, is nog onduidelijk. Bovenberg moet sowieso wel de thuiswedstrijd van zaterdag tegen AZ missen.

Naast Bovenberg heeft ook Veli Lampi een schorsing van drie wedstrijden aan zijn broek gekregen. De Fin werd afgelopen zaterdag uit het veld gestuurd in de wedstrijd tegen PSV. Willem II meldt 'teleurgesteld' te zijn over de uitspraak. Of de Tilburgse club, evenals Excelsior, beroept aantekent tegen de straf, is nog niet bekend.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd