'Van Gaal in beeld als opvolger Blind'

26 april 2006, 12:53

Nu het slechts een kwestie van tijd lijkt voordat Ajax afscheid zal nemen van Danny Blind als hoofdtrainer, gonst het van de geruchten over mogelijke opvolgers. Nadat eerder al Henk ten Cate genoemd werd, lijkt nu ook AZ-trainer Louis van Gaal in beeld te zijn bij de Amsterdamse club. Volgens RTV Noord-Holland is er zelfs al contact geweest tussen beide partijen.

Van Gaal was in de jaren '90 al jarenlang trainer van Ajax en won met de Amsterdamse club onder meer de Champions League en de Wereldbeker. Nadien werkte hij bij FC Barcelona, de KNVB, opnieuw FC Barcelona en bij Ajax als technisch directeur. Ook nu Van Gaal bij AZ werkt doet hij nooit moeite om zijn liefde voor Ajax te verbergen. Sterker nog, de 54-jarige Amsterdamse oefenmeester noemt Ajax keer op keer zijn club. 

De vermeende interesse van Ajax in Van Gaal zal ongetwijfeld opnieuw tot een woede-aanval leiden bij AZ-voorzitter Dirk Scheringa. De preses zag al eerder zijn technisch directeur (Martin van Geel), Olaf Lindenbergh en Kenneth Perez naar Amsterdam vertrekken. Vlak voor Pasen legde hij Ajax-directeur hierdoor zelfs een stadionverbod op, dat overigens inmiddels weer ingetrokken is.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen