Chelsea verliest van Liverpool en haakt af

6 februari 2011, 18:49   Bijgewerkt: 7 februari 2011, 10:50

Chelsea heeft verzuimd zich weer enigszins in de Engelse titelstrijd te mengen. De Londenaren zagen zaterdag Arsenal een 4-0 voorsprong weggeven bij Newcastle United (4-4) en leider Manchester United met 2-1 verliezen bij Wolverhampton. Zelf gingen ze echter ook de mist in. Op het eigen Stamford Bridge lieten The Blues zich zondag verrassen door Liverpool: 0-1.

Liverpool, waar de van Ajax overgenomen Luis Suarez ondanks zijn midweekse goal tegen Stoke City het hele duel op de bank zat, dankte de verrassende overwinning aan Raul Meireles. De Portugees maakte twintig minuten voor tijd de enige goal in de kraker, op aangeven van Steven Gerrard. Kuyt speelde het hele duel bij Liverpool. 

Op de ranglijst blijft Chelsea daardoor vierde, op tien punten van ManUnited. Het gat naar nummer twee Arsenal bedraagt zes punten. Het trio clubs heeft 25 wedstrijden gespeeld. Manchester City staat derde, met vijf punten meer dan Chelsea, maar het heeft wel een duel meer gespeeld. Liverpool klimt door de zege naar de zesde plek en is ondanks de dramatische eerste seizoenshelft op weg naar Europees voetbal.

Eerder op de dag boekte Birmingham City een belangrijke zege bij West Ham United: 0-1. De ploeg komt daardoor onder de rode streep in de Premier League vandaan. West Ham United is daarentegen de nieuwe hekkensluiter.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen