Brands: "Positie Rutten niet ter discussie"

Koen Freriks
7 februari 2011, 18:20

PSV raakt absoluut niet in paniek na twee slechte wedstrijden op rij. Dat benadrukt technisch manager Marcel Brands, die zegt dat de positie van trainer Fred Rutten niet ter discussie staat. 

PSV won maar nipt van Willem II (2-1) en verloor afgelopen weekend van ADO Den Haag (0-1). De Eindhovenaren blijven rustig, aldus Brands. “Het zou heel slecht zijn van de leiding van de club als het ook op incidenten gaat reageren”, zegt hij tegen Omroep Brabant. “We hebben tegen ADO Den Haag een hele goede eerste helft gespeeld, waarin het alleen aan een doelpunt ontbrak. De tweede helft was minder, maar er is hard gewerkt en geknokt. Waar het vorige week meezat, zat het nu even tegen. We staan nog steeds bovenaan en hebben de meeste doelpunten gescoord.”

“Natuurlijk begrijpen we de teleurstelling van de supporters als je in eigen huis verliest, dat was ik ook, maar we moeten met z’n allen als een blok achter PSV staan. We krijgen een zware en mooie serie de komende weken met competitie en Europa Cup. Dan hebben we alle spelers nodig, alle mensen daarom heen en natuurlijk het publiek. Uiteindelijk kan het publiek dat procentje verschil maken, dat hebben we vorige week wel gezien.”

Voor opportunisme is bij de technisch bestuurder geen plaats. “Maar ik raak niet in paniek na een nederlaag, net zoals ik ook niet de polonaise liep na de 10-0 zege op Feyenoord”, besluit Brands.

Daar is voorlopig ook geen echte reden toe. Hoewel PSV aangeslagen lijkt door het vertrek van spelmaker Ibrahim Afellay staat de club nog altijd bovenaan in de Eredivisie. Het zag FC Twente en Ajax wel dichterbij komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen