Trefzekere Kalinic helpt Kroatië voorbij Tsjechië

Ger
9 februari 2011, 21:15

Nikola Kalinic heeft Kroatië woensdagavond voorbij Tsjechië geloodst. De aanvaller van Blackburn Rovers scoorde tweemaal en boog daarmee een achterstand van 1-2 om in een voorsprong. Het duel in Zagreb eindigde uiteindelijk door een treffer van Ivo Ilicevic in 4-2.

De genaturaliseerde Braziliaan Eduardo had de gastheren vroeg op 1-0 gezet, maar dankzij Tomas Sivok en Tomas Rosicky leidden de Tsjechen bij rust. Bij Kroatië had oud-Heerenvener Danijel Pranjic een basisplaats.

Griekenland won in Larissa met 1-0 van Canada. De jonge middenvelder Giannis Fetfatzidis scoorde na ruim een uur. De Canadese PSV'er Atiba Hutchinson maakte de 90 minuten vol. Kameroen versloeg Macedonië in Skopje met 1-0. Mathew Mbuta trof als enige doel, een kwartier voor tijd.