Utrecht met lege handen na vijfde nederlaag op rij

26 april 2006, 21:50

FC Utrecht is de grote schlemiel van het seizoen geworden. De ploeg stond lang vierde, eindigde uiteindelijk nipt als zesde en verloor vervolgens prompt in de eerste ronde van de play-offs van FC Twente. De Tukkers waren drie plaatsen lager geëindigd op de ranglijst, maar hadden na de 2-0 zege in Enschede weinig moeite om het karwei in Utrecht af te maken. Door doelpunten van Touma, N'Kufo en Gerritsen won de ploeg van trainer Jan van Staa in de Domstad met 1-3.

Met de nederlaag tegen Twente kwam er voor FC Utrecht een einde aan een dramatisch slot van het seizoen, waarin de ploeg haar kansen op Europees voetbal in een periode van vijf wedstrijd volledig verspeelde. Met nog drie competitieduels te spelen leken de Domstedelingen af te stevenen op de vierde plaats, maar drie nederlagen in de laatste drie competitieduels zorgden er voor dat de ploeg van Foeke Booij alsnog naast de top-vijf greep.

FC Utrecht begreep wat haar te doen stond en zocht direct na het eerste fluitsignaal de aanval. De opportunistische aanvalsgolf leidde direct tot twee hoekschoppen en een gevaarlijke vrije trap, maar na vijf minuten kreeg Twente vat op het spel van de thuisploeg. De Tukkers trokken het spel naar zich toe en kregen zelfs een aantal grote kansen op het uiterst belangrijke uitdoelpunt. De grootste kans was voor spits Blaise N'Kufo, maar de wispelturige Zwitser kwam oog in oog met doelman Huiskamp, die de geblesseerden Terol en Grandel verving, niet verder dan een slap rollertje.

Deze treffer sloeg in Utrecht in als een bom. De thuisploeg besefte dat het na dit doelpunt nog vier keer zou moeten scoren en bij die gedachte zonk de moed de Utrechters in de schoenen. De frustratie nam toe, wat resulteerde in een schandalige tackle van Edson Braafheid. De jonge linksback werd door arbiter Bossen met de rode kaart van het veld gestuurd. Tot verbazing van heel Utrecht kopte invaller Rossini vervolgens nog wat hoop in de Utrechtse harten, maar tien minuten voor tijd maakte Blaise N'Kufo deze treffer weer ongedaan. De Zwitser rondde een knappe bal van Peter Niemeyer feilloos af: 1-2. Patrick Gerritsen strooide vervolgens nog meer zout in de gapende Utrechtse wond door 1-3 te maken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen