Mathijsen: "Enkel nog wat dik, maar voelt prima"

10 februari 2011, 00:02   Bijgewerkt: 10 februari 2011, 08:32

Drie maanden nadat hij geblesseerd uitviel in de interland tegen Turkije, maakte Joris Mathijsen woensdag zijn rentree op het voetbalveld. Hoewel de verdediger de laatste maanden in clubverband geen minuut speelde, mocht hij in de oefenwedstrijd van Nederland tegen Oostenrijk (3-1) in de basis beginnen. 

Na 45 minuten werd Mathijsen, zoals vooraf afgesproken, gewisseld. De verdediger is blij dat hij weer heeft kunnen voetballen. "Eigenlijk zou ik afgelopen zondag al mijn rentree maken, in de wedstrijd van Hamburger SV tegen Sankt Pauli. Dat duel werd echter afgelast. Daardoor lijkt het misschien vreemd dat ik in deze interland mijn rentree maak, maar dat is een vertekend beeld", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Toch geeft Mathijsen toe dat Hamburger SV niet stond te springen om de verdediger af te staan aan Oranje. "In eerste instantie deed HSV even moeilijk, dat begreep ik ook wel. Maar na een goed gesprek met de bondscoach vonden ze het prima dat ik hier heen ging. Daar was ik natuurlijk heel blij mee. Het is niet alleen leuk om weer te voetballen, maar het is ook fijn om weer bij Oranje te zijn. We hebben de lijn van vorig jaar doorgetrokken, we hebben toch een behoorlijk niveau gehaald vanavond."

Tijdens het duel heeft Mathijsen geen moment aan zijn geblesseerde enkel gedacht. "Alleen gisteren eventjes, tijdens de training in de Amsterdam ArenA. In dat stadion heb ik de blessure immers opgelopen. Maar vanavond heb ik er geen seconde aan gedacht. De enkel is geopereerd, nu is het goed. Hij is nog wel wat dik en zal er misschien nooit meer zo mooi uitzien als mijn andere enkel, maar voelt prima."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen