Volendam krijgt pak slaag bij FC Dordrecht

14 februari 2011, 23:05   Bijgewerkt: 15 februari 2011, 14:05

FC Volendam heeft in de Jupiler League de kans laten liggen naar de tweede plaats te klimmen. Het andere Oranje ging maandagavond op bezoek bij FC Dordrecht zwaar onderuit: 4-1. Bij rust leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Gert Kruys, die bij winst het verschil met koploper FC Zwolle hadden teruggebracht tot acht punten, maar na de pauze boog de thuisclub een 0-1 achterstand op sensationale wijze om.

Dordrecht wist binnen zeven minuten de achterstand om te buigen in een voorsprong, waarbij een prominente rol was weggelegd voor Moussa Kalisse. De invaller gaf in de 49ste minuut een fraaie voorzet vanaf de rechterkant, die door Marcel van der Sloot werd binnengewerkt: 1-1. Drie minuten later was het alweer raak voor de thuisclub. Kalisse pikte de bal op het middenveld al op en vuurde raak, na een praktisch vrije doortocht naar het doel.

FC Dordrecht klimt door de overwinning naar een gedeelde achtste plaats in de Jupiler League.

Laagvlieger Fortuna Sittard pakte verrassend een punt op bezoek bij FC Den Bosch. Het thuispubliek veerde nog wel op door de treffer van aanvaller Danny Verbeek in de elfde minuut, maar zag daarna in de negentiende minuut Yoann de Boer de stand gelijk trekken: 1-1. Na rust werd er niet meer gescoord. Beide ploegen blijven als gevolg van de puntendeling respectievelijk negende en zeventiende.

SC Cambuur boekte een grote overwinning in het noordelijke onderonsje tegen FC Emmen. Grote man aan de zijde van de bezoekers was clubtopscorer Reza Ghoochannejhad, die met drie treffers het leeuwendeel van de treffers verzorgde in het met 0-4 gewonnen duel. Door de zege van de ploeg van trainer Alfons Arts bedraagt het gat met nummer vijf FC Eindhoven nog maar één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen