Cech redt punt voor Chelsea in blessuretijd

14 februari 2011, 23:15   Bijgewerkt: 15 februari 2011, 00:53

Chelsea ziet de Engelse titel steeds verder uit het zicht verdwijnen. Ondanks het feit dat de The Blues in de winterstop miljoenen euros uitgaven aan de komst van Fernando Torres en David Luiz liep de Engelse topclub maandag opnieuw tegen puntenverlies aan. Tegen Fulham bleef de titelverdediger op 0-0 steken. En daarmee mocht Chelsea nog van geluk spreken. Clint Dempsey mocht diep in blessuretijd namelijk nog een strafschop voor Fulham nemen, maar doelman Petr Cech stopte de inzet.

Torres, die in de basiself de voorkeur kreeg boven Didier Drogba, kon weinig potten breken voor de Londenaren. Namens Chelsea was verdediger Branislav Ivanovic in de eerste 45 minuten via een kopbal nog het dichtst bij een treffer.

Fulham, waar voormalig AZ-speler Moussa Dembélé en oud-PSV'er Carlos Salcido in de basis begonnen, toonde in eigen stadion weinig ontzag voor de bezoekers. Dembélé kreeg in de eerste helft nog een goede mogelijkheid om de score te openen, maar de Belg stuitte op Chelsea-goalie Cech.

In de tweede helft drong Chelsea meer aan en probeerde trainer Ancelotti met het inbrengen van Salomon Kalou en Drogba tevergeefs alsnog drie punten mee naar huis te nemen. Het was juist de thuisclub die op Craven Cottage aanspraak mocht maken op de overwinning, nadat de bal in blessuretijd op de stip ging. Clint Dempsey zag zijn inzet echter gestopt worden door Cech.

Door het gelijkspel bedraagt de achterstand van nummer vijf Chelsea op koploper Manchester United nu twaalf punten. Fulham blijft twaalfde in de Premier League.