De Boer: "De Jong heeft meer power"

Koen Freriks
18 februari 2011, 00:00

Demy de Zeeuw zat donderdagavond verrassend op de bank bij het Europa League-treffen tussen Anderlecht en Ajax. Frank de Boer vond het lastig om de middenvelder te passeren, maar vond het de beste oplossing. "Siem de Jong heeft meer power", was de motivatie van de hoofdtrainer.

De Boer had wel moeite De Zeeuw, die ook niet mocht invallen, te passeren. "Want Demy is een fantastisch mens en een goede speler", zei hij. "Ik ken hem bovendien al een tijdje van mijn periode als assistent-trainer bij het Nederlands elftal. Maar het gaat niet om Demy of mij. Het gaat om Ajax." 

De Jong werd een linie teruggeschoven. De multifunctionele international speelde onzichtbaar, maar haalde wel een dikke voldoende. "En ik vond het beter om met Siem de Jong op het middenveld te beginnen. Hij heeft meer power. Ik vind ook dat Siem het heel goed heeft gedaan. Hij heeft ook keihard gewerkt. Demy moet ook gewoon zijn best blijven doen. Dan komt het allemaal wel goed. Ik kijk van wedstrijd naar wedstrijd. In andere duels kan ik zo maar weer voor Demy kiezen."

Ajax won donderdag met 3-0 bij Anderlecht. De return is komende donderdag in de ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen