Scorende Alderweireld: "Dit mooier dan in San Siro"

18 februari 2011, 00:21

Toby Alderweireld ontpopt zich in Europees verband tot een ware goalgetter. Na zijn goals in de uitwedstrijden tegen AJ Auxerre en AC Milan was de Belg ook donderdag op bezoek bij Anderlecht trefzeker. Mede daardoor won Ajax knap met 0-3.

Europese uitwedstrijden liggen hem blijkbaar wel. Alleen op bezoek bij Real Madrid scoorde hij niet, verder pakte Alderweireld dit seizoen overal zijn goaltje mee. Tegen Auxerre en Anderlecht kopte hij een corner binnen, in Milaan knalde hij de bal in de kruising. "Wat voor mijn gevoel de mooiste was? Lastig te zeggen", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Scoren in San Siro is fantastisch, zeker de manier waarop. Maar daar stond voor ons minder op het spel dan nu. In deze wedstrijd weet je dat ieder uitdoelpunt cruciaal is. Om dan, op Belgische bodem, te scoren is echt heel mooi."

Alderweireld vierde zijn treffer op de inmiddels van hem bekende wijze, namelijk door naar zijn bovenarm te wijzen. "Daar staat een kruis. Wat dat voor mij betekent, hou ik liever voor mezelf. Maar het klopt dat ik altijd op deze manier juich."

Met zijn rake kopstoot zorgde Alderweireld in Brussel voor de 0-1. Even later stond hij ook aan de basis van de 0-2. Met een fraaie pass bereikte hij Christian Eriksen, die Anderlecht-keeper Silvio Proto omspeelde en scoorde. "Die assist gaf me misschien nog wel meer plezier dan mijn goal. We trainen hier vaak op, geweldig dat het dan in zo'n wedstrijd lukt. Daarna hebben we de wedstijd goed uitgespeeld en Anderlecht bij vlagen overklast. Met een 0-3 overwinning kunnen we uiteraard zeer tevreden zijn. Dit mogen we niet meer weggeven, normaal gesproken moet het geen probleem zijn om nu de volgende ronde te halen", aldus de Belgische centrumverdediger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen