Boussoufa baalt: "Hebben nu een mirakel nodig"

18 februari 2011, 00:20   Bijgewerkt: 18 februari 2011, 00:43

Mbark Boussoufa was de enige Amsterdammer die donderdag met een kater van het veld stapte na het Europa League-duel tussen Anderlecht en Ajax. De spelmaker van de Belgische club ging met zijn elftal met maar liefst 0-3 onderuit.

Een onnodige nederlaag, vindt Boussoufa. "We hebben voldoende kansen gehad om te scoren, maar waren te nonchalant in de afwerking. Ajax maakt vervolgens uit een corner de 0-1. Na rust probeerden we terug in de wedstrijd te komen, maar ook toen misten we een paar grote kansen, waaronder die penalty van Marcin Wasilewski. Als één die ballen er in gegaan was, krijg je vertrouwen en kan het heel anders lopen. Nu maakte Ajax snel achter elkaar de 0-2 en de 0-3 en was het over."

Zelf was Boussoufa één keer dicht bij een treffer. Zijn schot zeilde richting de kruising, maar Maarten Stekelenburg redde knap. "Stekelenburg is een fantastische keeper, maar dat wisten we al langer", zegt Boussoufa tegen FCUpdate.nl. "Hij pakte die bal geweldig, zoals hij vanavond wel meer geweldige ballen gepakt heeft."

Omdat Anderlecht niet wist te scoren wacht de ploeg een hels karwei om de achtste finale van de Europa League te halen. In Amsterdam moeten de Belgen zeker drie keer scoren, weet Boussoufa. "Als je door wil gaan, moet je niet thuis met 0-3 verliezen. Zo simpel is het. We hebben nu een mirakel nodig om door te gaan"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen