Preud’homme ziet 'fenomeen' in Vleminckx

18 februari 2011, 18:49

FC Twente speelt zondag in de eigen Grolsch Veste tegen NEC. Dat betekent dat in de persoon van Björn Vleminckx de topschutter van de Eredivisie op bezoek komt. Coach Michel Preud’homme van de Tukkers is onder de indruk van zijn landgenoot.

“Wanneer je topscorer in de Eredivisie bent en je niet bij één van de grootste clubs speelt, dan kun je wel spreken van een fenomeen”, verklaart Preud’homme. “Als je Vleminckx analyseert is het een heel belangrijke speler. Hij is een harde werker en laat de tegenstander nooit rusten.”

Preud’homme wilde in zijn tijd bij AA Gent zelfs graag samenwerken met Vleminckx “Toen ik coach van AA Gent was, heb ik de club destijds geadviseerd om Bryan Ruiz te houden en Vleminckx aan te trekken. Dan hadden we in België voor de titel kunnen spelen. Uiteindelijk is beide niet gebeurd en zijn we tweede geworden.”

Ook over de rest van NEC is Preud’homme positief. “Ze hebben verschillende type spelers, het is een goed voetballende ploeg. We moeten respect hebben voor NEC.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen