MVV wint derde periode na remise in Eindhoven

18 februari 2011, 21:57   Bijgewerkt: 19 februari 2011, 06:40

MVV speelt aan het einde van het seizoen sowieso om promotie naar de Eredivisie. De Limburgers verzekerden zich vrijdag van de derde periodetitel, door met 0-0 gelijk te spelen bij FC Eindhoven. Dat resultaat was voldoende om BV Veendam, dat bij AGOVV met 4-2 zegevierde, voor te blijven.

Op de slotdag van de derde periode waren MVV en Veendam de enige ploegen die nog in aanmerking kwamen voor de periodieke prijs. Omdat de Limburgers met een voorsprong van drie punten begonnen aan de laatste ronde, wist Veendam dat het sowieso moest winnen van AGOVV om in de race te blijven. Daar speelde de equipe van coach Joop Gall ook naar aangezien het bij rust al met 3-0 voor stond. Na de pauze kwam AGOVV terug tot 3-2, maar in de slotseconde schoot Michael de Leeuw met zijn tweede doelpunt van de avond Veendam definitief in veilige haven (2-4).

Het was echter niet genoeg voor de noorderlingen, want na afloop hoorden ze dat MVV met 0-0 gelijk had gespeeld bij FC Eindhoven. Daardoor won de formatie uit Limburg de periode met één punt voorsprong op de Groningers.

FC Volendam en FC Zwolle veroverden de andere periodetitels en die clubs stonden vanavond in Noord-Holland tegenover elkaar. Net als eerder dit jaar in Overijssel het geval was, trok koploper Zwolle aan het langste eind. Joey van den Berg en Danny Schreurs maakten na de pauze het verschil voor de oosterlingen, die daardoor de Jupiler League blijven aanvoeren met negen punten meer dan nummer twee RKC Waalwijk. Die ploeg zegevierde met 2-0 over FC Emmen.

RKC staat stevig op de tweede plaats, want nummer drie Helmond Sport verloor verrassend bij laagliever Fortuna Sittard (3-1). De Waalwijkers hebben nu vijf punten meer dan Helmond Sport en FC Volendam, die gedeeld derde staan.

FCUpdate TV:

- Bekijk de samenvatting FC Eindhoven - MVV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen