Advocaat: "Zuid-Korea kan opnieuw stunten"

27 april 2006, 13:01

Dick Advocaat is er heilig van overtuigd dat het succes van Zuid-Korea op het WK van 2002 geen toevalstreffer was. De Nederlandse trainer benadrukte tijdens een persconferentie in het Zuid-Koreaanse Kyeongju dat zijn land komende zomer opnieuw voor een verrassing kan zorgen. "We hoeven voor geen enkel land onder te doen", aldus de coach.

Zuid-Korea bereikte vier jaar geleden, onder Guus Hiddink, de halve finale van het WK. Hoewel deze prestatie nauwelijks te benaderen is, gelooft Advocaat in de kracht van zijn ploeg. "Mijn team heeft veel zelfvertrouwen, iedereen gelooft er in dat we een sterk WK gaan spelen. Ik denk dat we opnieuw voor een verrassing kunnen zorgen."

"Natuurlijk hebben we misschien niet de beste spelers, maar dat is in het voetbal niet het belangrijkste. We vormen een goede ploeg, daar draait het om. We hoeven voor geen enkel land onder te doen. We hebben zes of zeven spelers die in 2002 ook van de partij waren en bovendien hebben enkele van hen de laatste jaren ervaring opgedaan in grote Europese competities", zegt Advocaat.

Advocaat zal op 11 mei zijn selectie voor het WK bekend maken. In de groepsfase van het WK stuit zijn ploeg op groepshoofd Frankrijk, Zwitserland en Togo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen