Marseille passeert Lyon, Bordeaux gaat af

19 februari 2011, 22:57

Olympique Lyon heeft alweer afstand moeten doen van de tweede plaats in de Ligue 1. De zuiderlingen kregen vrijdag de status van runner-up in handen door een ruime zege op AS Nancy te boeken (4-0). Een etmaal later werden ze echter weer voorbij gegaan door Olympique Marseille, dat met 2-1 won van Saint-Etienne.

Lucho en Remy maakten in het laatste kwart de doelpunten voor Marseille. Voor de bezoekers deed Landrin in blessuretijd nog iets terug, maar zijn goal kwam te laat voor l’ASSE. Marseille heeft nu 42 punten, drie minder dan koploper OSC Lille, dat zondag tegen Montpellier speelt. Lyon staat derde met 41 punten. Stade Rennes bezet met één punt minder en één duel minder gespeeld de vierde plaats. 

Girondins Bordeaux haakt voorlopig af in de strijd om Europees voetbal. De ploeg kreeg flink op de broek bij Lorient, dat ondanks de rode kaart van Sosa na een uur, met 5-1 won van de gevallen topclub. Gameiro maakte drie doelpunten voor Lorient. Overigens kreeg ook Bordeaux-speler Carrasso rood in blessuretijd. Door het verlies zakt Bordeaux naar de twaalfde positie in de Franse competitie.

Onderin sprokkelde Arles een puntje. De hekkensluiter speelde met 1-1 gelijk tegen Auxerre, maar blijft desondanks hopeloos laatste. Het gat naar nummer negentien RC Lens, dat met 3-2 verloor van Sochaux, bedraagt veertien punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen