Nowotny vertrekt bij Bayer Leverkusen

27 april 2006, 14:03

Jens Nowotny vertrekt komende zomer bij Bayer Leverkusen. De 32-jarige verdediger, die plotseling kans maakt op een plaats in de Duitse selectie voor het WK, heeft de clubleiding van Bayer laten weten dat hij op zoek gaat naar een nieuwe club. "Na lange en intensieve gesprekken met mijn vrouw heb ik besloten om ergens anders opnieuw te beginnen", stelt de routinier.

Met het vertrek van Nowotny komt een eind aan een jarenlange soap tussen de verdediger en zijn club. Bijna anderhalf jaar geleden spande Nowotny twee rechtzaken aan tegen zijn club, omdat Bayer hem naar eigen zeggen nog geld schuldig was. Bayer was zó boos over deze juridische stappen, dat de 33-jarige verdediger uit de selectie werd gezet. Het contract van de Duitser werd gerespecteerd, maar de club bezweerde dat Nowotny nooit meer het shirt van Bayer Leverkusen zou dragen.

Na ruim tachtig dagen als 'persona non grata' te hebben rondgelopen in Leverkusen, heeft Nowotny zijn aanklachten tegen Bayer ingetrokken. Als ruil daarvoor mag Nowotny komend jaar vertrekken uit Leverkusen en zal hij daarvoor een financiële tegemoetkoming krijgen. Naar verluidt krijgt Nowotny ruim vier miljoen euro van de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen