KNVB zag exit AZ en Willem II al aankomen

Ger
23 februari 2011, 10:09   Bijgewerkt: 23 februari 2011, 16:20

AZ en Willem II maakten woensdag bekend na dit seizoen te stoppen met vrouwenvoetbal. Zowel voor de Alkmaarders als voor de Tilburgers liggen financiële redenen aan het besluit ten grondslag. De KNVB betreurt het besluit van AZ en Willem II.

"Het is jammer, maar het zat er al aan te komen. Gelukkig is de rest van de clubs vastberaden en enthousiast om door te gaan", aldus een woordvoerder. FC Twente, ADO Den Haag, SC Heerenveen, FC Utrecht, VVV Venlo en FC Zwolle hebben ook een vrouwenteam. Het aantal ploegen moet na het wegvallen van AZ en Willem II snel worden teruggebracht naar acht. "Er zijn meerdere clubs die interesse hebben getoond. Daarmee zijn we in gesprek."

De vrouwen van AZ werden sinds de oprichting van de Eredivisie in 2007 drie keer achter elkaar kampioen. Ze deden twee keer mee aan de Champions League. AZ staat momenteel vierde. De club vindt dat de investering in het vrouwenvoetbal te weinig oplevert. Bij AZ staan de internationals Daphne Koster, Loes Geurts,Dyanne Byto, Claudia van den Heiligenberg en Chantal de Ridder onder contract.

Het wegvallen van beide ploegen is een gevoelige tik voor de Stichting Eredivisie Vrouwen. In samenwerking met de KNVB wordt juist geprobeerd om het vrouwenvoetbal een impuls te geven. Om die reden is de vaste speeldag voor komend seizoen verplaatst van donderdag naar vrijdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen