Schorsing zorgt voor vervroegd afscheid Sá Pinto

27 april 2006, 17:48

De Portugese aanvaller Ricardo Sá Pinto (foto, in duel met Ron Vlaar) heeft met een rode kaart afscheid genomen van het profvoetbal. De speler van Sporting Lissabon zou aan het eind van dit seizoen een punt achter zijn loopbaan zetten, maar de Portugese voetbalbond heeft dit afscheid iets vervroegd. De bond heeft hem voor twee duels geschorst naar aanleiding van een rode kaart, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie kan komen.

De 33-jarige Sá Pinto, die in zijn loopbaan 45 interlands speelde, sloot zijn carrière daarmee in stijl af. Waar de meeste aanvaller immers beroemd worden om hun doelpunten, verwierf de Portugees vooral faam door in 1997 de Portugese bondscoach Artur Jorge aan te vliegen. De spits werd na dit incident voor één jaar geschorst. 

Na zijn straf bood Real Sociedad hem een nieuwe kans, waarna hij de zomer van 2001 terug keerde bij zijn oude club Sporting Lissabon. De laatste jaren kwam hij door blessures amper in actie, dit seizoen leek hij fit genoeg om zijn loopbaan waardig af te sluiten. Het mocht niet zo zijn. Zijn rode kaart heeft er voor gezorgd dat zijn loopbaan een einde zonder franje krijgt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen