N'Kufo: "Ik ben niet voor het voetbal in Amerika"

Koen Freriks
23 februari 2011, 17:44

Blaise N'Kufo bouwt momenteel af in de Verenigde Staten. De topscorer aller tijden van FC Twente staat aan de vooravond van een nieuw seizoen met de Seattle Soundes. In een interview met NU Sport zegt de Zwitserse spits dat hij vooral voor het leven in Amerika voetbalt.

"Ik ben hier niet voor het voetbal, maar omdat ik mijn leven in Noord-Amerika wil opbouwen'', aldus N'Kufo in het sportblad. ''Als je naar de MLS komt voor het voetbal, zit je verkeerd. Veel Zuid-Amerikaanse spelers komen naar Amerika omdat ze ervan hebben gedroomd en om hier een hoger niveau te bereiken. Spelers als Thierry Henry en ik zijn hierheen gekomen omdat we er voor hebben gekozen onze levensstijl te veranderen.''

N'Kufo maakte in zijn eerste seizoen vijf doelpunten in elf wedstrijden. ''Je moet hier veel aandacht aan de andere spelers willen geven, echt betrokken zijn en niet alleen maar komen omdat je wilt voetballen. Wat mij plezier geeft in het voetbal is dat ik mijn ervaringen kan delen."

De voormalige publiekslieveling van Twente zegt dat hij zijn oude club nog wel eens mist. "Spelen voor Twente gaf mij een speciaal gevoel, dat is wat ik mis, net als de atmosfeer bij de club, de manier waarop we speelden en hoe langzaamaan een winnaarmentaliteit kweekten", aldus de 35-jarige aanvaller.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen