Berg verdedigt Toivonen: "Je moet slim zijn"

24 februari 2011, 08:35   Bijgewerkt: 24 februari 2011, 08:41

Marcus Berg snapt de commotie rond zijn landgenoot Ola Toivonen niet. Toivonen kreeg dit weekend de hoon van veel voetbalfans over zich heen door tegenstander Nemanja Gudelj opzichtig een rode kaart aan te smeren, onder meer door secondenlang treiterend op zijn teen te staan. Berg veroordeelt de actie niet.

"Als spits vind je eigenlijk dat je in elk duel een vrije trap verdient. Maar de scheidsrechter ziet niet alles en verdedigers zijn slim. Dus moet je als aanvaller ook slim zijn. Dan kan zoiets wel eens gebeuren", zegt de spits in De Telegraaf over zijn landgenoot. Ook Toivonen zei na het duel met NAC Breda dat hij gewoon 'slim' was en kreeg daarvoor veel kritiek. Volgens Berg gaat Toivonen daar zeker niet onder gebukt. "Hij is een professionele speler, die zich focust op de komende wedstrijd."

Fred Rutten, de trainer van PSV, zei woensdag al dat Toivonen 'een beetje moet uitkijken'. "Er zijn grenzen, maar die heeft hij nog niet overschreden. Als er structuur in komt, moet hij wel gaan oppassen", aldus de coach van de Eindhovenaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen