"Roda kent België beter dan Belgische clubs"

Koen Freriks
24 februari 2011, 11:49   Bijgewerkt: 24 februari 2011, 12:06

Roda JC Kerkrade legde gisteren Martijn Monteyne vast voor volgend seizoen. Daarmee haalt de Zuid-Limburgse club opnieuw een speler op uit de Belgische competitie. Trainer Harm van Veldhoven is trots op zijn scouting.

"Roda JC heeft de Belgische markt dankzij een ongelooflijke scouting enorm goed in kaart gebracht. Beter dan sommige Belgische clubs, denk ik", aldus Van Veldhoven in Het Nieuwsblad. "Het is ook opvallend dat Belgische clubs langer wachten om contracten te verlengen dan Nederlandse. Misschien omdat clubs in een moeilijke situatie zitten, of financiële problemen hebben."

Roda JC profiteerde daar weer eens van. De Limburgers namen vorig jaar al van Jimmy Hempte transfervrij over. Monteyne kent Van Veldhoven nog van hun gezamenlijke periode bij Germinal Beerschot. "We zochten een rechtsachter die diepgang brengt maar in de eerste plaats ook een verdediger is", zegt de trainer. "In zijn eerste jaar bij Germinal Beerschot, toen ik trainer was, deed hij het schitterend. Dat onthoud je toch, ook al was hij erna misschien wat ongelukkiger."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen