Larsson wil Celtic Champions League in helpen

28 april 2006, 07:30

Het is een ingewikkeld verhaal, maar bij Celtic hoopt men vurig dat FC Barcelona beslag zal leggen op de Champions League. Dat is niet omdat men het Arsenal niet gunt, maar vooral uit eigenbelang. Bij een Spaanse zege zijn de Schotten immers zeker van een plaats in de Champions League van volgend seizoen.

Celtic moet normaal gesproken via de kwalificatieronde proberen om deelname aan de CL af te dwingen, maar staat eerste op de reservelijst. Er is ook een CL-plaats gereserveerd voor de titelverdediger, maar omdat FC Barcelona op basis van haar klassering (eerste) in de nationale competitie ook recht heeft op CL-deelname zou er bij Catalaanse toernooiwinst een extra plaats vrij komen. Deze plaats zal vervolgens worden ingenomen door Celtic.

Celtic hoopt hierbij op hulp van Henrik Larsson. De Zweedse spits van FC Barcelona speelde in het verleden jarenlang voor Celtic en wil zijn voormalige ploeg graag een handje helpen. "Celtic zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben en ik zal er alles aan doen om hen de Champions League in te helpen. Ik weet dat Celtic vorig jaar in de voorronde verloor van Artmedia Bratislava, dus ik gun het ze om ditmaal direct het hoofdtoernooi te bereiken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen