Dzsudzsak: "Zie Rutten als mijn stiefvader"

26 februari 2011, 13:02   Bijgewerkt: 26 februari 2011, 13:11

Balazs Dzsudzsak loopt weg met Fred Rutten. In AD Sportwereld laat de Hongaar weten dat hij de coach bijzonder hoog heeft zitten. Volgens hem is Rutten ook de reden dat hij nog altijd in Eindhoven voetbalt en onlangs zijn contract verlengde.

"Ik zie de trainer als mijn stiefvader. Hij weet alles van me. Een halfjaar terug sprak Rutten met mijn zaakwaarnemer en hij vertelde dat hij me kende als de palm van zijn hand. Dat hij aan de manier waarop ik liep, al kon zien hoe het in mijn hoofd zat", zegt Dzsudzsak (23). De Hongaar is dit seizoen met dertien goals en dertien assists bijzonder belangrijk voor PSV en lijkt klaar voor een stap hogerop, maar Rutten overtuigde hem er onlangs van dat hij beter nog even in Eindhoven kan blijven.

Rutten deed dit door Dzsudzsak tijdens een training uit te dagen voor een onderling wedstrijdje vrije trappen schieten. Door hem constant af te leiden won Rutten dat duel van de Hongaar en dat gaf Dzsudzsak te denken. "Ik dacht rijp te zijn voor een grote club in het buitenland en dat sprak ik ook uit. De trainer heeft me duidelijk gemaakt dat ik er nog helemaal niet klaar voor was. Hoe kun je jezelf redden in Spanje of Engeland, als je nog niet eens de trainer kunt verslaan?"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen