ManUnited verstevigt koppositie in Wigan

26 februari 2011, 17:50   Bijgewerkt: 26 februari 2011, 21:17

Manchester United heeft zaterdag zijn koppositie in de Premier League verstevigd. The Red Devils hebben na een 4-0 overwinning bij Wigan Athletic vier punten meer dan nummer twee Arsenal. ManU dankte de driepunter aan Javier Hernandez. De Mexicaan zette ManU met twee doelpunten op het juiste spoor.

Na voorbereidend werk van Nani opende Hernandez in de zeventiende minuut de score. Wigan, waar Ronnie Stam niet bij de selectie zat, kwam een kwartier voor tijd op kansloze achterstand, opnieuw door toedoen van Hernandez. Dit maal gaf Wayne Rooney de eindpass. Diezelfde Rooney maakte er na 83 minuten 0-3 van. Niet veel later bepaalde de net ingevallen Fabio da Silva de eindstand op 0-4. Edwin van der Sar stond negentig minuten onder de lat bij ManU.

Arsenal, dat net als Manchester United 27 duels heeft gespeeld, heeft dit weekend geen competitieverplichtingen. De manschappen van coach Arsene Wenger spelen zondag namelijk de finale van de Carling Cup tegen Birmingham City.

Hekkensluiter Wolverhampton Wanderers profiteerde van de nederlaag van Wigan. The Wolves peuzelden Blackpool FC in eigen huis op (4-0), waardoor ze The Latics voorbij gaan in het klassement. Wolverhampton staat nu achttiende, voor Wigan en West Ham United. Laatst vermelde club komt zondag pas in actie, tegen Liverpool.

Sunderland dreigt de aansluiting met de subtop te verliezen. The Black Cats, met Boudewijn Zenden op de bank, verloren met 2-0 bij Everton, waar John Heitinga eveneens bankzitter was. Sunderland blijft daardoor zevende, op twee punten van Liverpool, maar met een wedstrijd meer gespeeld. Sunderland zag Bolton Wanderers bovendien op gelijke hoogte komen. Die ploeg speelde met 1-1 gelijk bij Newcastle United, dat negende staat met één punt minder dan Sunderland en Bolton. De jonge Nederlandse doelman Tim Krul was de hele wedstrijd reserve bij Newcastle.