Bendtner verlost Arsenal van Leyton Orient

2 maart 2011, 22:39   Bijgewerkt: 3 maart 2011, 00:21

Arsenal heeft Leyton Orient hardhandig op zijn plaats gezet. Anderhalve week terug speelden The Gunners in de achtste finales van de FA Cup teleurstellend met 1-1 gelijk bij de derdeklasser, maar woensdagavond lieten ze in Londen zien hoe de verhoudingen daadwerkelijk liggen: 5-0.

Arsenal, dat zonder de geblesseerde Robin van Persie speelde, had slechts zeven minuten nodig om de score te openen. Marouane Chamakh was de gevierde man. Vervolgens nam Nicklas Bendtner de thuisploeg op sleeptouw. Door drie treffers van de Deen, waarvan één penalty, liep het uit naar 4-0. Gael Clichy zorgde ruim een kwartier voor tijd voor de zogeheten icing on the Arsenal-cake.

Ook Manchester City drong door naar de laatste acht. The Citizens, bij wie Nigel de Jong ontbrak, hadden in eigen huis weinig moeite met Aston Villa: 3-0. Yaya Touré, Mario Balotelli en David Silva tekenden voor de doelpunten.

Arsenal kan zich nu voorbereiden op een kraker. In de kwartfinales moet het, op 12 maart, namelijk op visite bij Manchester United. City heeft meer geluk. Die ploeg stuit op het eigen Eastlands op Reading, dat Everton uitschakelde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen