Janko: "Duidelijke elleboogstoot Cornelisse"

3 maart 2011, 00:10

Marc Janko vindt het volledig terecht dat Tim Cornelisse in de bekerwedstrijd tussen FC Twente en FC Utrecht al na twintig minuten van het veld gestuurd werd. De verdediger van FC Utrecht kreeg zijn tweede gele kaart na een luchtduel met Janko.

Janko dacht eigenlijk dat Cornelisse direct rood kreeg. "Dat zou terecht zijn geweest, want hij deelde een duidelijke elleboogstoot uit", zegt de Oostenrijkse spits tegen FCUpdate.nl. "We gingen samen de lucht in en plotseling voelde ik zijn elleboog tegen mijn hoofd. Geloof me, ik ben geen toneelspeler. Ik heb een hekel aan spelers die theater maken. Maar dit was rood, dat moet Cornelisse zelf ook toegeven."

Cornelisse denkt er echter anders over. "Het sloeg helemaal nergens op dat ik een kaart kreeg. Ik zette me alleen een beetje af op hem, ik legde mijn onderarm in zijn nek. Ik voel me echt genaaid dat ik hiervoor mijn tweede gele kaart kreeg."

"Zei hij dat echt?", reageert Janko op de woorden van Cornelisse. "Niet te geloven. Ik wil best eens mijn onderarm in zijn nek leggen, dan begrijpt hij hoe dat voelt."

De rode kaart van Cornelisse was cruciaal, want met elf tegen tien had Twente gewonnen spel. Toch duurde het lang tot de thuisploeg op voorsprong kwam. Op de vraag hoe dat kwam, reageert Janko nuchter. "Ik raakte de paal en de lat, dat was het probleem. Als die ballen er net wel in gegaan waren, was het anders geweest. Nu duurde het langer. Maar we zijn geduldig gebleven en uiteindelijk viel de goal alsnog."

"Heel mooi dat we nu in de finale staan, het wordt de eerste bekerfinale uit mijn carrière", aldus Janko. Toch is van euforie nog geen sprake. "We hebben nog niets bereikt, aan een verloren finale heb je niets. We gaan dit seizoen voor de prijzen en kunnen er nog drie winnen. Pas als we een prijs in onze handen hebben, is er euforie. Nu richten we ons op de volgende wedstrijd, zaterdag tegen NAC Breda."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen