Schut haakt af bij Utrecht, Vorstermans kan spelen

10 maart 2011, 14:52   Bijgewerkt: 10 maart 2011, 15:13

Alje Schut kan vrijdag niet meedoen in de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen FC Groningen. De verdediger heeft te veel last van de tik in zijn gezicht die hij vorige week kreeg in de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Enkele dagen daarna speelde hij wel mee in het competitieduel met Roda, maar dat was achteraf gezien misschien te snel, stelt coach Ton du Chatinier op de website van zijn club.

Positief voor Du Chatinier is daarentegen dat een andere centrumverdediger, Ismo Vorstermans, wel weer inzetbaar is. Hij brak onlangs zijn neus en was hierdoor enkele weken niet beschikbaar. Mogelijk speelt hij vrijdag met masker. Nana Asare, Jacob Mulenga en Erixon Danso zijn geblesseerd en kunnen niet spelen.

FC Utrecht hoopt vrijdag eindelijk weer eens te winnen. De laatste zes wedstrijden werden gelijkgespeeld, een unicum in de clubhistorie. "We willen van die hatelijke reeks af", zegt Du Chatinier daar over. "We kunnen wel blijven roepen dat de concurrentie ook punten verspeelt, maar om daarvan te profiteren zullen we ook zelf meer punten moeten pakken." Dat tegenstander FC Groningen eveneens slecht draait de laatste weken, zegt de coach weinig. "Zij zullen die reeks net als wij vrijdag willen doorbreken. FC Groningen zit in een moeilijke periode, maar het blijft natuurlijk een goede ploeg. Het kan niet zo zijn dat dat nu opeens verdwenen is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen