Bolton na thriller in halve finale FA Cup

12 maart 2011, 15:55

Als eerste ploeg heeft Bolton Wanderers zich verzekerd van een plek in de halve finale van de FA Cup. In een spectaculair duel rekende de ploeg af met Birmingham City, dat voor eigen ploeg het betere van het spel had maar te weinig scoorde: 2-3.

Birmingham en Bolton maakten er zaterdag een heerlijk bekermiddagje van, waarin de kansen continu leken de keren. Bolton kwam snel op voorsprong via oud-Feyenoorder Johan Elmander, maar de thuisploeg kwam terug door een treffer van Cameron Jerome. Birmingham had hierna een overwicht, maar een benutte strafschop van Kevin Davies bezorgde de bezoekers weer een voorsprong.

Een wonderschone treffer van Kevin Phillips in de tachtigste minuut blies de kansen van Birmingham nieuw leven in. De ploeg rook vervolgens bloed en hoopte, met de fanatieke aanhang achter zich, het karwei nog te kunnen klaren. De beslissende treffer viel echter aan de andere kant. Chung-Yong Lee scoorde in blessuretijd en bezorgde Bolton daarmee een plek bij de laatste vier van het bekertoernooi.