AC Milan verliest punten en Ibrahimovic tegen Bari

Koen Freriks
13 maart 2011, 14:27   Bijgewerkt: 13 maart 2011, 14:52

AC Milan heeft zondag niet geprofiteerd van het puntverlies van Internazionale. De koploper van de Serie A verloor in eigen huis verrassend punten van Bari, 1-1. Daardoor verzuimt het een groot gat te slaan met de stadgenoot en blijft het verschil net als vorige week vijf punten. Zlatan Ibrahimovic ging opnieuw door het lint en mist de komende wedstrijden.

Het was voor AC Milan de ideale kans om een voorschot te nemen op de landstitel. De Rossoneri, afgelopen week uitgeschakeld in de Champions League, konden het gat met Inter vergroten naar zeven punten. Er moest 'slechts' gewonnen worden van de nummer laatst van de Serie A. 

"Ik ben extreem duidelijk geweest naar mijn spelers. Als ik bij iemand de houding bespeur dat het tegen Milan toch niet zal lukken, plaats ik die speler direct op de bank", zei Bari-trainer Bortolo Mutti voorafgaand aan de wedstrijd. Hij had zijn team duidelijk op scherp gezet. Bari speelde bovendien zoals een laagvlieger tegen een topclub moet doen. De ploeg frustreerde de tegenstander daar waar het kon en speelde erg compact. Gergely Rudolf benutte in de 39ste minuut de enige echte kans van de gasten.

Het leidde bij Milan, waarbij Mark van Bommel in de basis stond, tot frustraties. Zlatan Ibrahimovic misdroeg zich voor de zoveelste keer dit seizoen. De Zweedse aanvalsleider sloeg een kwartier voor tijd een tegenstander in de rug en mocht met direct rood vertrekken. Daarvoor had hij al een gele kaart gepakt. 

Met tien man ging Milan op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er toch nog dankzij Antonio Cassano. De invaller redde een puntje voor de ogen van het ontevreden thuispubliek. De titelstrijd in Italië blijft desondanks spannend. AC Milan heeft een loodzwaar programma voor de boeg. De komende weken speelt het voor de competitie achtereenvolgens tegen Palermo, Internazionale, Fiorentina en Sampdoria. Daarin kan het waarschijnlijk niet beschikken over Ibrahimovic, die een forse schorsing tegemoet kan zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen