"Volendam ligt ons beter dan TOP Oss"

29 april 2006, 12:23

NAC Breda balanceerde vrijdagavond in Oss op de rand van de afgrond. De ploeg slaagde er voor de derde achtereenvolgende keer niet in om TOP Oss binnen negentig minuten op de knieën te krijgen, waarna een verlenging de beslissing moest brengen. In deze extra tijd trok NAC het duel alsnog naar zich toe, waardoor de ploeg zich nu kan gaan opmaken voor een confrontatie met FC Volendam. FCUpdate.nl sprak met Patrick Zwaanswijk en Anouar Diba over de Bredase ontsnapping. "Het geeft de ploeg enorm veel vertrouwen dat het dubbeltje dit keer net wél onze kant op viel."

NAC kwam tegen TOP Oss aanvankelijk zelfs op achterstand, waarna het lot van de ploeg aan een zijden draadje hing. Toch raakte NAC volgens aanvaller Anouar Diba nooit in paniek. "We wisten dat TOP Oss de eerste helft wind mee had, dat was een voordeel. In de rust, toen we achter stonden, wisten we dat we na rust zelf de wind in de rug zouden hebben en kansen zouden krijgen om te scoren. Dat bleek ook. TOP heeft na rust eigenlijk niet zo veel kansen gehad. Het duurde wel lang voordat wij de wedstrijd beslisten, maar je moet het natuurlijk wel even spannend houden, hè", zegt de aanvaller met een grijns van oor tot oor.

Verdediger Patrick Zwaanswijk besefte dat NAC voetballend niet de schoonheidsprijs verdiende, maar dat kon hem even weinig schelen. "Dit zijn overlevingswedstrijden, het maakt niet uit hoe je wint. Het gaat er om dat we door zijn en ik denk dat dit over drie wedstrijden terecht is. Deze laatste wedstrijd was TOP Oss gelijkwaardig, maar de twee vorige duels hadden we gewoon moeten winnen. Als je dat allemaal bij elkaar telt, zijn we denk ik de terechte winnaar."

spandoek

spandoek

Zwaanswijk daarentegen blijft voorzichtig. "Ik denk dat we vooral naar onszelf moeten kijken. Iedereen is nu enorm blij en opgelucht en we gaan met een goed gevoel naar Volendam. We moeten zelf proberen om te voetballen, als dat lukt is er niets aan de hand. We moeten niet meer boos of gefrustreerd zijn, het gaat nu puur om de club. We moeten er in blijven en we hebben er allemaal het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken. Het feit dat we nu net een beetje geluk hadden in een wedstrijd die gelijk op ging, geeft iedereen een enorm goed gevoel. We gaan nu naar Volendam met als doel om gewoon goed te voetballen. Dan komt de rest vanzelf."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen