Tevreden Zwaanswijk langer in Australië

Ger
16 maart 2011, 16:07   Bijgewerkt: 16 maart 2011, 16:18

Patrick Zwaanswijk blijft ook volgend seizoen te zien in het shirt van Central Coast Mariners. De Nederlandse verdediger besloot onlangs zijn verbintenis bij de Australische club te verlengen.

Zwaanswijk verloor zondag met zijn werkgever de Grand Final. In de laatste minuten van de verlenging tegen Brisbane Roar werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. In de penaltyreeks verspeelde Central Coast Mariners uiteindelijk de Australische titel. "Voor de club is het extra zuur omdat ook de voorgaande Grand Finals in 2006 en 2008 verloren gingen", zegt Zwaanswijk in VI. "Met mijn vorige clubs wist ik een stukje historie te schrijven zoals bekerfinales met FC Utrecht en NAC Breda."

De verdediger kan zich wel opmaken voor de Aziatische Champions League. "Op mijn leeftijd toch prachtig. Dan speel ik tegen topteams uit Japan en China. Vóór dit seizoen had ik totaal geen verwachtingen, van het Australische voetbal kende ik alleen de nationale ploeg. Maar het niveau is me enorm meegevallen. Bij Central Coast Mariners heeft trainer Graham Arnold veel Australische spelers teruggehaald uit Europa en de resultaten waren direct goed."

"Dit seizoen miste ik slechts één wedstrijd en door FOX was ik genomineerd voor de verkiezing Voetballer van het Jaar. Die duels in de Aziatische Champions League zouden zomaar mijn laatste kunnen zijn, maar als het goed gaat plak ik er nóg een jaar aan vast."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen