Ferguson akkoord met vijf duels schorsing

17 maart 2011, 18:33   Bijgewerkt: 17 maart 2011, 20:03

Manchester United en coach Sir Alex Ferguson leggen zich neer bij een schorsing. Dat betekent dat The Red Devils het de komende vijf wedstrijden zonder de immer herkauwende Schotse manager moeten stellen.

Aanleiding voor de straf zijn de uitlatingen van Ferguson aan het adres van arbiter Martin Atkinson, vanavond de scheidsrechter bij Spartak Moskou- Ajax, na het duel met Chelsea van afgelopen week (2-1 verlies). "Je wil een eerlijke scheidsrechter. Ik vraag me af hoe hij deze wedstrijd toegewezen heeft gekregen. Toen ik zag dat hij zou fluiten, vreesde ik al het ergste", brieste Ferguson toen. De trainer vond dat Atkinson verdediger David Luiz van Chelsea rood had moeten geven.

Ferguson, die eveneens een boete van 33.000 euro moet betalen, mist door de straf de competitieduels met Bolton Wanderers, West Ham United, Newcastle United en Everton, en de bekerwedstrijd tegen Manchester City. De kraker tegen Arsenal op 1 mei is de eerste krachtmeting onder de auspiciën van de Engelse voetbalbond FA waarin Ferguson weer in de dug-out plaats mag nemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen