Dzsudzsak: "Schaam me nog voor die 6-1"

25 maart 2011, 10:17   Bijgewerkt: 25 maart 2011, 10:26

Balazs Dzsudzsak is de vorige ontmoeting tussen Nederland en Hongarije nog niet vergeten. Vlak voor het WK won Oranje met 6-1 van de Hongaren, die via Dzsudzsak nog wel op 0-1 gekomen waren. Dat resultaat deed veel pijn, zegt de PSV'er.

"Ik denk nog altijd in schaamte terug aan die 6-1", zegt Dzsudzsak op de website van de UEFA. "Voor mij was die uitslag waarschijnlijk nog pijnlijker dan voor mijn teamgenoten, omdat ik in Nederland speel. Die wedstrijd kwam op een slecht moment voor ons. Wij waren al op vakantie, terwijl Oranje in vorm kwam voor het WK."

Dzsudzsak krijgt vrijdag kans op sportieve revanche. Toch benadrukt de PSV'er dat hij Oranje als de grote favoriet ziet. "Nederland en Spanje zijn momenteel een klasse apart. Wij zien vooral Zweden, dat nu derde staat, als onze concurrent in deze groep. Ik denk dat wij met Hongarije op de goede weg zijn en steeds beter gaan spelen, maar momenteel is Nederland voor iedereen een loodzware tegenstander. Als we tien keer tegen ze spelen, winnen we misschien één keer. Maar we hebben niets te verliezen. Als Nederland ons onderschat, hebben we misschien een kans."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen