Groep D: Roemenië lijkt EK te kunnen vergeten

26 maart 2011, 22:26   Bijgewerkt: 27 maart 2011, 01:24

Roemenië is zaterdagavond in groep D onderuit gegaan in de kwalificatiereeks voor het EK in Polen en Oekraïne. In Bosnië-Herzegovina werd met 2-1 verloren, waardoor een EK-ticket erg ver weg lijkt voor de Roemenen.

De bezoekers kwamen nog wel goed uit de startblokken. Ciprian Marica bracht Roemenië na een half uur op voorsprong, maar het bleek niet genoeg om het verzet van de thuisploeg te breken. Bosnië-Herzegovina ging op jacht naar de gelijkmaker en vond die ook na een uur spelen. Vedad Ibisevic tekende voor de 1-1. In de slotfase bracht Manchester City-spits Edin Dzeko het thuispubliek in extase door de winnende 2-1 binnen te werken. 

Albanië mag nog steeds dromen van een optreden in Polen en Oekraïne volgende zomer. Het Balkanland won thuis met 1-0 van Wit-Rusland, waardoor de ploeg zich de gedeelde nummer twee mag noemen in poule B. Hamdi Salihi bezorgde zijn ploeg drie belangrijke punten dankzij zijn treffer halverwege de tweede helft.

Frankrijk was zaterdag de lachende derde. Hoewel de koploper van groep B zelf niet in actie kwam, zag het de nummer twee Wit-Rusland onderuit gaan. De Fransen hebben twaalf punten uit vijf duels. De Wit-Russen en Albaniërs volgen met acht punten uit evenzoveel wedstrijden. Bosnië-Herzegovina heeft door de zege op de Roemenen nu zeven punten uit vier duels. Roemenië lijkt alleen nog mee te doen voor spek en bonen met slechts twee punten uit vier wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen