Leekens moet puzzelen voor duel tegen Azerbeidzjan

27 maart 2011, 00:51   Bijgewerkt: 27 maart 2011, 01:10

België hield vrijdagavond de hoop op plaatsing voor het EK 2012 levend door in groep A af te rekenen met Oostenrijk. Nadat het eerste kwalificatieduel tussen beide landen in een onbevredigende 4-4 was geëindigd, lukte het de Rode Duivels op vreemde bodem wel om te winnen van de Oostenrijkers: 0-2. In aanloop naar het volgende duel in de EK-kwalificatiereeks tegen Azerbeidzjan van komende dinsdag kampt bondscoach Georges Leekens met de nodige personele problemen.

Aanvaller Marvin Ogunjimi zal dinsdag zeker niet inzetbaar zijn, terwijl het nog niet zeker is of spits Romelu Lukaku mee kan doen in verband met een beenblessure. Leekens, die Tom de Sutter uit voorzorg toevoegde aan de nationale selectie, is toch positief gestemd over het meespelen van het Belgische wonderkind. "Het was een soort kramp, maar ik denk niet dat het echt erg is", meldt de keuzeheer in diverse Belgische media.

Ook in de achterste linie zijn er problemen voor de bondscoach. Zo is sterkhouder Vincent Kompany geschorst. Zenit Sint Petersburg-verdediger Nicolas Lambaerts is opgeroepen als zijn vervanger. "Het ontbreken van Vincent is een aderlating, maar mijn spelersgroep heeft voldoende kwaliteiten om zijn rol op een andere manier over te nemen", is Leekens hoopvol gestemd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen