Bonfrere onder druk in Zuid-Korea

22 augustus 2005, 16:50

De positie van Jo Bonfrere als bondscoach van Zuid-Korea is zeer onzeker geworden. De Limburger slaagde er weliswaar in om zich met de Koreanen te plaatsen voor het WK, maar kan nog altijd niet rekenen op veel steun binnen de Koreaanse voetbalbond. Komende dinsdag zal vergaderd worden over het lot van de 59-jarige Nederlander.

Het technische comité van de Zuid-Koreaanse voetbalbond komt dinsdagavond bijeen in Seoul om te praten over de positie van Bonfrere. Dat onze landgenoot hierbij moet vrezen voor zijn job, staat als een punt boven water. Ook de Koreanen doen weinig moeite om hun twijfels over Bonfrere te verbergen. "Als we tot de conclusie komen dat Bonfrere niet de man is die ons succes kan brengen op het WK, waarom zouden we hem dan in dienst houden?", stelt Lee Hoi-taek een retorische vraag. Lee is de voorzitter van het technische comité van de Zuid-Koreaanse bond.

Zuid-Korea verloor afgelopen week nog met 1-0 van Saoudi-Arabië. Mocht Bonfrere daadwerkelijk ontslagen worden, moet Zuid-Korea alweer voor de derde keer sinds het aftreden van Guus Hiddink op zoek naar een nieuwe bondscoach.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen