Groep I: Spanje bindt ook Litouwen aan zegekar

29 maart 2011, 23:00   Bijgewerkt: 29 maart 2011, 23:27

De honderd procentscore van Spanje op weg naar Euro 2012 is intact gebleven. De wereld- en Europees kampioen zegevierde dinsdag in en tegen Litouwen met 3-1, waardoor het met vijftien punten aan kop gaat in groep I.

Op een belabberd speelveld zette Xavi Spanje na twintig minuten spelen op 0-1. Dat was ook de ruststand. Na de pauze kwam Litouwen verrassend langszij door Marius Stankevicius. Tadas Kijanskas groeide uit tot de schlemiel van de avond. Door de bal twintig minuten voor het eindsignaal in eigen doel te werken, zorgde hij ervoor dat Spanje opnieuw de leiding nam. Dit maal definitief. Juan Mata maakte er na 83 minuten zelfs nog 1-3 van voor de niet te stoppen Spanjaarden.

Vrijdag won Spanje ook al. Toen was Tsjechië aan de beurt. Dat land heeft zich moeizaam hersteld van die nederlaag (2-1). De Tsjechen zegevierden namelijk in eigen huis met slechts 2-0 over Liechtenstein. Milan Baros opende al na drie minuten de score. Het bleef vervolgens lang 1-0. Michal Kadlec gooide twintig minuten voor het einde de ontmoeting pas op slot. Tsjechië staat op de tweede plek met negen punten uit vijf duels, zes punten minder dan Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen