Ben Arfa vreesde voor amputatie na tackle De Jong

5 april 2011, 11:22   Bijgewerkt: 5 april 2011, 11:28

Hatem Ben Arfa leefde na de vreselijke charge van Nigel de Jong enige tijd met het idee dat hij nooit meer zou kunnen voetballen. Na een eerste operatie aan zijn gebroken been deed zich een complicatie voor, die tot amputatie had kunnen leiden.

"Er was een flinke infectie in mijn been", vertelt de 24-jarige Franse spelmaker in de Daily Star. "Dat was erg gevaarlijk. Ik kreeg van de artsen te horen dat mijn been wellicht geamputeerd moest worden als ze niet snel zouden opereren. Op dat moment begon ik te leven met het idee dat ik nooit meer zou kunnen voetballen. 

In die zware periode kreeg Ben Arfa een enorme opkikker van Newcastle United, dat ondanks zijn blessure besloot een optie in zijn contract te lichten. "Dat zal ik nooit vergeten. Het deed me ontzettend veel om te merken hoe zeer Newcastle met me meeleefde. Ik zal er alles aan doen om dat vertrouwen terug te betalen."

Inmiddels is Ben Arfa vrijwel volledig hersteld van zijn dubbele beenbreuk. De Fransman hoopt binnen anderhalve maand zijn rentree te kunnen maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen