Oud-Feyenoorder Ono is Ajax 'eeuwig dankbaar'

Ger
13 april 2011, 10:13

Shinji Ono speelt woensdagavond met Shimizu S-Pulse een benefietwedstrijd tegen Ajax voor de slachtoffers van de aardbeving die zijn land een maand geleden trof. De Japanse oud-Feyenoorder is diep onder de indruk dat de Amsterdamse club de tijd heeft gevonden om een duel af te werken.

"Wat Ajax doet voor ons op een voor hen cruciaal moment in de competitie, daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor", zegt Ono (31) in het AD. "Van vrienden en kennissen zijn naasten overleden. Ik woon zelf ver weg van het rampgebied, maar zelfs daar voelde ik alles schudden. Het trilt weleens in Japan maar dit was anders dan alle andere keren. Ik denk niet dat het allemaal in een keer weer goed komt. Misschien is dat zelfs onmogelijk."

"Ik kan als voetballer weinig uitrichten. Met het spelen van deze wedstrijd hopen we ervoor te zorgen dat die mensen de ellende negentig minuten lang vergeten", zegt de middenvelder, die warme gevoelens blijft koesteren voor Feyenoord. "Nederland is mijn tweede vaderland. Ik volg Feyenoord nog steeds. Het gaat niet goed, maar dat ging het in mijn tijd ook niet altijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen