Wereldrecord toch niet naar Malaga

1 mei 2006, 14:55

In tegenstelling tot eerdere berichten is het Spaanse Malaga C.F. toch niet voor de twaalfde keer in haar historie gedegradeerd. Het is wel voor de twaalfde keer dat een ploeg uit de stad Malaga een niveau daalt, maar hierbij moet een onderscheid gemaakt worden tussen het huidige Malaga C.F. en het oude CD Malaga.

Malaga CF is pas opgericht in 1994, twee jaar na de verdwijning van CD Malaga, op de fundamenten van Atlético Malagueño. Deze club was oorspronkelijk de satellietclub van CD Malaga maar werd zelfstandig in 1948. CD Malaga degradeerde in haar historie elf keer, voor de laatste keer in 1990. Het huidige Malaga CF degradeerde tot dit seizoen echter nog nooit. Beide clubs hebben geen relatie met elkaar, waardoor ook de degradaties van beide clubs niet bij elkaar opgeteld mogen worden.

Met een twaalfde degradatie zou Malaga het record evenaren van het Hongaarse Haladás, dat eveneens twaalf keer degradeerde. In Spanje blijft CD Malaga qua degradaties koploper met elf maal. Murcia kwam tot op heden niet verder dan tien degradaties, waardoor CD Malaga, dat momenteel dus niet meer bestaat, het Spaanse record in handen heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen