Ajax blijft kansrijk na moeizame zege bij NEC

Ger
17 april 2011, 16:21   Bijgewerkt: 17 april 2011, 17:04

Ajax mag dankzij een overwinning in de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen NEC blijven dromen van de landstitel. De Amsterdammers kwamen zondag in Nijmegen een dramatische start te boven en zegevierden met 1-2. De nummer drie loopt daarmee twee punten in op FC Twente, dat gelijkspeelde tegen De Graafschap (1-1). Daardoor staat Frank de Boer met zijn ploeg op beide concurrenten nog maar één punt achter.

De rol van Ajax in de nationale titelstrijd leek enkele weken geleden uitgespeeld. Zelfs directeur Rik van den Boog liet zich eerder deze maand in een interview ontvallen dat de Amsterdamse club 'weer geen kampioen ging worden'. Door slippertjes van de concurrenten uit Enschede en Eindhoven kreeg Ajax de eerste plaats onverwacht weer in het vizier. 

NEC liep de Amsterdamse club in het daaropvolgende kwartier aan alle kanten voorbij. De manschappen van de vertrekkende coach Wiljan Vloet verzuimden het overwicht echter in meer doelpunten uit te drukken. Vooral clubtopscorer Björn Vleminckx faalde opzichtig door in geheel vrijstaande positie te treuzelen, waardoor Vermeer alsnog redding kon brengen. 

De nummer drie van de rangschikking speelde evenwel te slordig om NEC serieus aan het wankelen te brengen. De vele positiewisselingen kwamen de aanvalsopzetten daarbij niet ten goede. Diep in de blessuretijd van de eerste helft kwam Ajax niettemin op 1-1. Miralem Sulejami maakte dankbaar gebruik van de door Mark Otten geboden ruimte. 

Die marge kwam alleen in de slotfase nog serieus onder druk te staan. De beste kans was evenwel voor Ajax. Invaller Aras Özbiliz zag zijn schot via Cillessen op de paal eindigen. En door het puntverlies van FC Twente staat de 29-voudig kampioen, met nog drie competitieduels op het programma, nog maar één punt achter op de rivaal uit Enschede. PSV is op doelsaldo koploper.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen