Perez mist rust en organisatie bij Twente

19 april 2011, 09:19   Bijgewerkt: 19 april 2011, 09:25

Enkele weken geleden had het er nog alle schijn van dat FC Twente zijn landstitel zou gaan prolongeren, maar inmiddels is die situatie veranderd. Door twee gelijke spelen op rij is de ploeg zijn koppositie kwijt en ligt ook Ajax weer op de loer. Kenneth Perez, vorig seizoen nog speler van Twente, denkt te weten hoe dat komt.

"Dit elftal lijkt niet de rust te kunnen bewaren, zoals wij vorig jaar wel konden. Ons vertrouwen dat we wedstrijden zouden winnen was zo groot, dat we nooit in paniek raakten. Wij vertrouwden op onze goede organisatie en wisten dat die goal wel zou vallen. Wij waren stoïcijns en dat mis ik een beetje in deze ploeg. En daarbij is de defensieve organisatie minder. Twente komt te vaak op achterstand. Als wij voor kwamen, konden we een duel echt ’killen’. Dat zie ik weinig", zegt hij in De Telegraaf.

Perez is er inmiddels niet meer zo zeker van dat FC Twente de landstitel gaat prolongeren. "Na de wedstrijd tegen PSV was ik er honderd procent van overtuigd, dat FC Twente kampioen zou worden. Nou weet ik het toch niet meer zo zeker. Het probleem voor FC Twente is, dat ze het niet meer in eigen hand hebben en ook nog eens de zware uitwedstrijd tegen Ajax op het programma hebben staan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen